Bellingeweer

In 1971 gingen enkele amateurschilders samen schilderen in het koetshuis van ‘Huize Bellingeweer’, waar een van de leden woonde. Ook toen was het samen schilderen bedoeld om elkaar te stimuleren en inspireren. De deskundige begeleider was toen Han Douma. Bellingeweer is een stichting met een klein bestuur van drie leden, dat enkele keren per jaar vergadert. Op de nieuwjaarsbijeenkomst wordt de gang van zaken besproken en de komende activiteiten, zoals exposities, een excursie en wat zich aandient. Ook wordt dan wel eens een thema uit de kunst behandeld, door onze eigen docent of iemand van buiten.
bellingeweer-buiten-juli-2016-1

bellingeweer-buiten-juli-2016-4

Schilderavonden

Elk jaar sluit Teken- en schildergroep Bellingeweer het seizoen af met twee avonden buiten schilderen. Bij goed weer. En dat was het! Gezeten op de dijk met een prachtig wijds uitzicht werd er met veel plezier geschilderd. Er werd gewerkt met krijt, aquarel en acryl. Ten slotte werden we nog getrakteerd op een schitterende zonsondergang.

Naast onze vaste schilderavonden, inclusief die aan het einde van het seizoen in de buitenlucht, doen we jaarlijks mee aan ‘Kunst om Dalfsen’, een kunstweekend begin mei, waaraan kunstenaars uit de wijde omtrek mee doen. Eenmaal in de twee jaar exposeren wij in het Gemeentehuis van Dalfsen. Individueel doen leden van onze groep  mee aan  “WAK, Week van alle Kunsten ” . Als regel bezoeken wij in het najaar gezamenlijk een museum/expositie.  In een expositie vertonen wij graag onze kunsten. Beschikt u over geschikte locatie en accommodatie, nodig ons uit.